Twee Kweenen

Intro

Ook nu weer kiest NUNC voor een première op locatie, namelijk het oud Justitiepaleis van Gent.
Deze plek leent zich uitstekend voor Twee Kweenen, een stuk van verre gebaseerd op de anekdotes over Maria Stuart en Queen Elizabeth.
 
Queen Elizabeth en Maria Stuart zuigen zich vast aan elkaar.
Vergroeid door bloed, macht en passie scheuren ze de ander en zichzelf open.
 
Twee Kweenen gaat verder dan een louter historisch verslag van twee beroemde vrouwen.
Het is een stuk dat de koninginnen naakt en eenzaam laat zien.
Een verhaal waarin elk gestreeld, gekust en geliefd wil zijn.
Een verhaal waarin slechts één kan overleven.
Een verhaal waarin niemand kan overwinnen.

Pers

"Van Tourhout levert met Twee Kweenen een knappe hedendaagse tekst over een dramatisch interessante ontmoeting tussen twee machtige rivalen, die in de realiteit nooit plaatsvond. Hij vertelt dit verhaal uit een tijd die niet de onze is zonder zich te verliezen in details of uitleggerij." (Cobra)
"Regisseur Benjamin Van Tourhout slaagt er hier opnieuw in om op heldere wijze een situatie te schetsen die de puur historische anekdote overstijgt. Zijn barokke krullige taalgebruik, een mix van archaïsmen en hedendaagsheid, mondt uit in scherpe vergelijkingen en dito psychologisering van de personages. Zijn tekst is niet alleen een historische strijd tussen twee machtige vrouwen, maar ook een wedstrijd tussen mannelijke en vrouwelijke mechanismen, tussen oude en nieuwe politieke en religieuze opvattingen." (De Morgen)

Credits

Twee Kweenen is een nieuw stuk van artistiek leider Benjamin Van Tourhout met Bert DobbelaereLeen De Veirman en Katrien Vandendries. 

Premièredatum: 21-04-2010