Toneelgroep NUNC maakt 'Het Geslacht Borgia II'

Na de speelreeks te Gent en daarna door Vlaanderen, gaat IJzergordijn even op rust om volgend seizoen terug te keren.

Ondertussen bereiden we Het Geslacht Borgia II  voor, première voorzien eind september 2012.

 

Na het enthousiast onthaalde Het Geslacht Borgia I  ging auteur en regisseur Benjamin Van Tourhout opnieuw naar Rome om verder onderzoek te doen. Hij schreef het tweede deel van deze grootse trilogie en verzamelde een stevige spelersploeg rond zich om deze vertelling te laten ontploffen.

 

Het tweede deel is een nieuw begin (hierdoor is het dus geen probleem als u deel I niet zag).
De Borgia clan is te ver gegaan en de vernederde Franse koning heeft hen gevangen genomen. Hoe moeten de Borgia nu geld, land en liefde veroveren?


Rodrigo Borgia, de paus, probeert zich samen met zijn vrouw en kinderen los te trekken uit de Franse klauwen en zoekt naar uitwegen. Er is zoveel te doen: Lucrezia, zijn dochter, moet hertrouwen, Cesare, zijn zoon, moet grond veroveren en Rodrigo zelf moet steeds meer vijanden te vriend houden.

 

De Borgia zijn als een groep kinderen in een van de rijkste pretparken ter wereld: Het Vaticaan.
Rodrigo Borgia is bekend en berucht om zijn mateloze ambitie, zijn vrouwen en kinderen, zijn feesten en zijn reputatie, die aan het wankelen gaat.


In deze voorstelling gaat Benjamin Van Tourhout samen met de spelers het feest aan om zich van Frankrijk te bevrijden, om een tweede man voor Lucrezia te zoeken, om Cesare in toom te houden en en passant de eigen geneugtes niet te vergeten.

Jan Van Outryve tekent voor de muziek en componeert gebaseerd op 15°eeuwse melodieën. Tevens verkent hij ook nieuwe muzikale wegen voor deze voorstelling.

 

Het Geslacht Borgia II, is een unieke voorstelling waar verschillende generaties spelers elkaar ontmoeten, waar NUNC de geschiedenis naar haar hand zet en waar het lachen het huilen verdringt en omgekeerd.

 

Het Geslacht Borgia II,
een groots verhaal over het Vaticaan,
over de dromen en het bloed,
over de schone meiskes en de schone jongens,
over de liefde en de scheiding,
over de feesten en de dromen,
over de kerk en over de ruïnes

 

Que la fête commence!

 

Tekst & Regie: Benjamin Van Tourhout
Met: Dries Van Hegen, Hans De Munter, Leen De Veirman, Leen Roels, Ides Meire, Anne-Charlotte Bisoux, Nele Criel, Hanne Struyf, Michiel Haspeslagh, Sander Leroy
Compositie: Jan Van Outryve