Alles Passeert

Intro

In de reeks jonge makers nam Leen De Veirman als tweede de honneurs waar. Ze maakte een voorstelling over het chanson, zong het chanson, leefde het chanson.
 
Leen De Veirman is al jaren een vaste waarde binnen het werk van toneelgroep NUNC. Nu neemt ze voor het eerst plaats in de makersstoel. Samen met het kruim van de Vlaamse muziekscene vertelt ze een verhaal van vervlogen glorie, van gemiste kansen, van zingen zonder vreugde. Alles Passeert roept de oude dagen van revue, cabaret en chansonniers op. Een muzikale voorstelling die zoekt naar de vrouw achter de zangeres. 
 
Een vrouw komt op
Een vrouw doet haar mond open 
En wat komt daar dan uit?
Schone klanken
Liedjes uit lang vergeten tijd 
Verhalen van een leven lang 
Nog een keer 
En dan zwijgen voor altijd 

Pers

Actrice en chansonnière Leen De Veirman mixt, gesteund door drie sterke muzikanten, vertellen, spelen en zingen tot een sprankelende cocktail. Met de allures van "une grande dame".
Leen De Veirman acteert en zingt nu al enkele jaren bij ondermeer LOD, Ceremonia en bij NUNC. Een tijd lang heeft ze een chanson-programma gehad onder de titel Carrousel français. Maar nu gooit ze de bal zeer hoog zodat hij lang kan blijven botsen. En NUNC is er voor een voorbeeldige logistieke steun.
Ze heeft een boon voor Piaf, Aznavour, Brel, Ferré en nog andere groten uit de galerij van het Franse chanson. Ze weet echter ook Peggy Lee, Elvis Presley, zelfs Kurt Weill te strikken voor haar "show", die ze een beetje oneerbiedig Alles passeert betitelt, alsof het om een tussendoortje zou gaan.
De Veirman beleeft de prettige en minder mooie momenten van haar leven: haar dappere zingende moeder, haar labiele vader, haar gehandicapte broertje, een minnaar, een man, een kind dat ze nauwelijks heeft geknuffeld. Het zingen van de liedjes van anderen over dezelfde prettige en minder mooie momenten, hebben haar staande gehouden in haar eenzaamheid, toen alles waar ze van hield en droomde was afgenomen of gestorven.
Dit leidt tot niet tot een imitatie van evergreens, maar tot een doorvoelde benadering. Herkenbaar én authentiek (Theatermaggezien).
 
 

Credits

Alles Passeert is een voorstelling van Leen De Veirman, Arne Van Dongen, Marc De MaeseneerNiels Verheest, Dick Van Der Harst en John Snauwaert. 

 Coaching: Darren Ross & Benjamin Van Tourhout